30 de blocuri din Buzău, consolidate cu bani prin P.N.N.R.

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:Arhiva

Primăria Buzău va începe reabilitarea mai multor blocuri din oraș, ce va fi axată pe consolidarea seismică și pe renovarea energetică, de care construcțiile au mare nevoie în prezent.

Pe lista Primăriei Buzău sunt trecute 30 de blocuri din diferite zone ale orașului, cele mai multe figurând în zona Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Unirii. Alte blocuri care mai figurează pe lista Primăriei sunt în zonele Crâng, Marghiloman, Independenței sau Constituției.

Cele 30 de blocuri vor fi consolidate și reabilitate în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, luni, 7 noiembrie, primarul municipiul Buzău, Constantin Toma, a semnat, la sediul Guvernului, cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, un contract de 78,7 milioane de euro fără TVA.

De asemenea, Primăria Buzău a mai obținut încă 10 milioane de euro pentru reabilitarea energetică a încă 10 blocuri din oraș. În total, municipiul Buzău a reușit să câștige, de la începutul acestui an, prin PNRR aproape 140 de milioane de euro pe diferite proiecte europene.