8 handbaliste pleacă de la SCM Gloria Buzău!

de Stiri Buzau Media
Se anunță schimbări majore la SCM Gloria Buzău în viitorul apropiat! Nu mai puțin de 8 handbaliste cunoscute vor activa, din sezonul viitor, la alte echipe. În cazul unora dintre jucătoare, clubul buzoian a preferat să încheie conturile, fie din cauza pretențiilor salariale, fie din considerente sportive. Cum toate cele 8 handbaliste sunt în tatonări cu alte echipe, conducerea clubului nu dorește, deocamdată, să facă publică lista celor care vor pleca.
Se pare că acest exod important de jucătoare de la echipa buzoiană are legătură cu ratarea Cupelor Europene, dar și cu lipsa rezultatelor din ultima perioadă. Este anticipată, cel puțin pentru următoarele trei-patru sezoane, o schimbare totală de strategie. Concret, se va miza pe jucătoare tinere, dar cu potențial, în detrimentul vedetelor aflate la apogeul carierei.
În acest sens, SCM Gloria a perfectat deja câteva mutări. La Buzău vor veni cel puțin 8 jucătoare, cele mai multe dintre ele sub 23 de ani. La fel de important, toate contractele încheiate se vor derula pe trei sau patru ani, fapt rar în Liga Florilor unde contractele se derulează pe cel mult două sezoane.