Acţiune în sistem integrat cu judeţele limitrofe pentru reducerea riscului rutier

de Stiri Buzau Media

 

Poliţiştii rutieri atrag atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie. În cadrul unei acţiuni desfăşurate în sistem integrat cu judeţele limitrofe pentru prevenirea accidentelor ce se pot produce pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale.

Ieri, în intervalul orar 12.00 – 18.00, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat, împreună cu efectivele de poliţie din judeţele învecinate, cu prioritate pe sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, utilizând aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor amplasate în sistem „cascadă”. Poliţiştii au urmărit reducerea riscului rutier, având în vedere că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum se numără printre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Au fost angrenaţi poliţişti cadrul Serviciilor rutiere Covasna, Brăila, Prahova şi Ialomiţa şi au fost utilizate 15 aparate radar.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic peste 500 de autovehicule şi au fost efectuate peste 100 de testări alcoolscopice.

Poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat 391 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 114.850 lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 198 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru depăşiri neregulamentare, două pentru încălcarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 169 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 43 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 32 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 7 pentru depăşiri neregulamentare şi câte două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv pentru neacordarea priorităţii de trecere.

De asemenea, în cazul a 9 autovehicule oprite în trafic şi care au prezentat defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare.

Acţiunea poliţiştilor buzoieni s-a desfăşurat în baza planului de acţiune iniţiat la nivel naţional de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi reamintesc celor aflaţi la volan că, pentru o deplasare în siguranţă, trebuie să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul dinainte şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

 

 

Știri despre: