Acțiunile polițiștilor buzoieni la trecerea dintre ani

de Stiri Buzau Media

MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ,
PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR BUZOIENI LA TRECEREA DINTRE ANI

Poliţiştii buzoieni au organizat şi desfăşurat 11 acţiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi au constatat 57 de infracţiuni şi 226 de contravenţii / Cele peste 240 de patrule prezente în stradă au acţionat cu promptitudine şi au intervenit la 126 de sesizări primite prin S.N.U.A.U. 112

În perioada 31 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, aproximativ 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenaţi zilnic în acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, în special a celor comise în perimetrul stradal.

Cele peste 240 de patrule aflate în serviciu au avut în vedere zonele aglomerate (pieţe, centre comerciale) şi zonele localurilor unde au fost organizate petrecerile de Revelion, iar poliţiştii rutieri au acţionat pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie şi scoaterea din trafic a şoferilor „tentaţi” să se urce la volan după ce consumă băuturi alcoolice.

Poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţişti de la ordine publică, au acţionat pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere grave.

Astfel nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură a tulbura liniştea şi ordinea publică şi nu au avut loc accidente de circulaţie din care să rezulte decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

De asemenea, poliţiştii au avut ca prioritate şi asigurarea unei riposte pe măsură persoanelor care comit infracţiuni cu violenţă, astfel că pe raza judeţului Buzău nu au fost comise infracţiuni de mare violenţă.

Poliţiştii au desfăşurat, în această perioadă, 11 acţiuni punctuale pentru menţinerea şi asigurare a ordinii publice şi au avut 126 de intervenţii la evenimente semnalate prin S.N.U.A.U. 112.

În total, au fost constatate 57 de infracţiuni şi 226 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 99.830 de lei. Ca urmare a măsurilor întreprinse de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, nu s-au înregistrat fapte de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, o singură persoană a suferit vătămări corporale ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice, fiind vorba de un bărbat de 28 de ani, din Breaza, care şi-a provocat o plagă superficială la palmă în urma manipulării necorespunzătoare a unei petarde din categoria P1, produse pirotehnice care pot fi utilizate de publicul larg, în condiţiile legii.

Exemple

În data de 31 decembrie 2021 poliţiştii au aplicat sancţiune contravenţională conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din Vadu Paşii, care nu ar fi respectat măsura carantinării la domiciliu şi s-ar fi deplasat la o unitate medicală din municipiul Buzău pentru efectuarea unui test RT-PCR.

În seara de 1 ianuarie a.c., poliţiştii au constatat că la un restaurant din Valea Râmnicului era în desfăşurare o nuntă.

Evenimentul a fost întrerupt iar administratorul localului a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu amendă în cuantum de 3000 lei.

Știri despre: