Constantin Toma: Am participat în Italia, la Roma, la ediția italiană a Festivalului de Muzică Populară ,,Benone Sinulescu”

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni,
La sfârșitul săptămânii trecute am participat în Italia, la Roma, la ediția italiană a Festivalului de Muzică Populară ,,Benone Sinulescu”. În fiecare an, din 2017, acest eveniment unic se întâmplă la Buzău, în perioada ,,Drăgăicii” și la Roma, în preajma Zilei Naționale a României.
Muzica populară adevărată este moștenirea lăsată de marele nostru artist, Benone Sinulescu și trebuie să întreținem în permanență această valoare identitară a poporului român.
M-am întâlnit cu români din toate colțurile țării și din Basarabia, care muncesc în Italia, dar m-am bucurat și mai mult să mă întâlnesc cu foarte mulți buzoieni.
Mulți dintre ei doresc să se întoarcă acasă, în condițiile în care lucrurile au început să se schimbe în bine și la Buzău, dar și în România.
Evenimentul din Italia a fost organizat de un italian, cu suflet românesc, Emanuele Latagliata, cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României. Mulțumesc mult, ție, Emanuele și doamnei Eviana, pentru organizarea ireproșabilă a acestui eveniment, an de an, care iată a devenit o tradiție pentru românii din Italia.
Lista artiștilor români, prezenți la acest eveniment, a fost deschisă de Traian și Valeria Ilea, Traian Ilea fiind și președintele juriului Festivalului Național Concurs de Muzică Populară ,,Benone Sinulescu”. Mulțumesc tuturor artiștilor prezenți, pentru că au contribuit în mod deosebit la sărbătorirea Zilei Naționale, în avans, făcând mulți români fericiți, aici, departe de țară!
Constantin Toma