Anchetă în cazul buzoienilor pozitivi la COVID-19 după o serie de teste negative

de Stiri Buzau Media

Ministrul Sănătății a anunțat că a dispus o anchetă în cazul celor doi bărbați din județul Buzău aflați în izolare la domiciliu care au fost testați pozitiv cu coronavirus după ce mai multe teste realizate în timpul spitalizării la Institutul Matei Balș au fost negative:

„În ceea ce privește cazul de la Buzău, avem o anchetă în curs pentru a se vedea dacă au fost negative (n.r., testele) sau au fost interpretate greșit”, a declarat joi ministrul Nelu Tătaru.

Unul dintre buzoienii care au fost testat pozitiv pentru COVID 19 după ce a fost declarat vindecat are 46 de ani a revenit în țară împreună cu vărul său, în vârstă de 29 de ani, pe 9 martie, când au intrat în carantină în Tabăra Arbănași. Primele teste cu probele prelevate de la cei doi au ieșit negative, însă cele din a 12-a zi de carantină au arătat că sunt contaminați, deși niciunul nu avea simptome de boală. Ambii bărbați au fost transferați la Institutul Matei Balș din Capitală, iar după câteva zile de tratament testele au ieșit din nou negative, motiv pentru care au fost externați, dar cu obligația de a se izola 14 zile la domiciliu. După ce au fost externați, cei doi veri s-au izolat împreună și spun că nu au ieșit din casă și nici nu au intrat în contact cu altcineva.

Cei doi buzoieni au fost internați în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, însă nici de această dată nu au simptome. Le-au fost refăcute analizele, inclusiv radiografia pulmonară, care nu arată că ar fi probleme.

„Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a facut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost ne­gative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienți a sosit pe 7 aprilie 2020 și a fost pozitiv. Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți. Pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat”, au anunțat miercuri autoritățile buzoiene.

Știri despre: , ,