Arbitrul de handbal, Simona Raluca Stancu și fostul portar al echipei Gloria Buzău, Cristian Alexandru, desemnați Cetățeni de Onoare ai județului

de Stiri Buzau Media

Consilierii județeni au adoptat în ultima ședință ordinară din acest an a CJ, proiectul de hotărâre prin care arbitrul de handbal, Simona Raluca Stancu și fostul portar al echipei Gloria Buzău, Cristian Alexandru primesc distincția de Cetățean de Onoare al județului Buzău. Din păcate, în cazul lui Cristian Alexandru, care s-a stins din viață în 2007, la 54 de ani, distincția a fost acordată post-mortem. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat că acordarea acestui titlu post-mortem fostului portar al echipei Gloria Buzău, Cristian Alexandru reprezintă un gest de reparație morală față de performanțele și dăruirea de care acesta a dat dovadă de-a lungul carierei sale: ,,Practic am făcut așa o reparație morală unui mare sportiv, Cristian Alexandru pe care am avut onoarea să-l cunosc personal. Pe lângă faptul că a fost un mare sportiv, el a fost și un bun dascăl, a fost profesor ca și meserie. Este unul dintre oamenii care au contribuit la două promovări ale echipei de fotbal Gloria Buzău.”

La evenimentul care a fost amânat pentru ziua de astăzi și care s-a desfășurat în sala Dimitrie Filipescu a Consiliului Județean, în prezența a numeroși invitați, cea care a primit placheta a fost soția lui Cristian Alexandru. Vădit emoționată, aceasta a mulțumit reprezentanților instituției pentru faptul că activitatea și numele soțului său nu au fost uitate: ,,Vă mulțumesc frumos. Îmi pare bine că nu l-ați uitat, au trecut atâția ani, ar fi fost bine să fie și el aici, să fi trăit. Vă mulțumesc tuturor și echipei dumneavoastre.” Cristian Alexandru a apărat poarta Gloriei Buzău în perioada primelor două promovări istorice pe prima scenă a fotbalului românesc, în 1979 și 1984.

Prezentă la evenimentul de astăzi a fost și Simona Raluca Stancu, una dintre  puținele femei arbitru care reprezintă România la competițiile internaționale. Ea și-a făcut recent debutul la un turneu final de senioare, arbitrând de altfel, la Campionatul European de Handbal Feminin care a avut loc în Franța. Simona Raluca Stancu, absolventă a Liceului cu Program Sportiv, fostă practicantă a handbalului la toate categoriile de vârstă, a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău în prezența familiei, dar și a mai multor militari de la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, acolo unde ea este angajată. Din 2006,  Simona Raluca Stancu  a început o carieră de arbitru național și internațional în acest sport. Înainte de a primi distincția, ea i-a oferit o minge de handbal drept cadou, președintelui Consilului Județean.

,,Eu sunt astăzi fericit că pot să-i înmânez titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău, pentru că Simona, în afară de performanțele pe care le are în cariera ei de arbitru, acolo unde merge promovează și România. Acest lucru este unul deosebit. (…) Cred că toată lumea ar trebui să se mândrească pentru că, împreună cu colega ei cu care arbitrează, este singurul cuplu de arbitri din România care poate arbitra la Olimpiadă”, a declarat Petre Emanoil Neagu. Tot astăzi, o sportivă de 10 ani, din Râmnicu Sărat, Maria Serena Jantea a fost premiată de către Consiliul Județean, pentru rezultate deosebite pe care le-a obținut de-a lungul acestui an la competițiile de karate la care a participat.