Burlacu Adrian, primarul comunei Beceni: Atenție la urși!!!

de Stiri Buzau Media
În ultimele zile ne confruntăm la nivel de localitate din nou cu atacuri repetate ale ursului asupra gospodăriilor, micilor ferme sau chiar unii dintre dvs. ați avut neplăcuta surpriză să îl întâlniți pe strada când ați plecat sau v-ați întors de la muncă. În urma acestor atacuri un nr. considerabil de animale au fost omorâte, pentru unii acestea reprezentând chiar singura lor sursa de venit sau de trai.
Am fost prezent în fiecare gospodărie pagubită împreună cu medicul veterinar, jandarmerie, poliție și paznicul de vânătoare cu care avem contract de prestări servicii, am întocmit adrese la instituțiile statului, la ministrul mediului pentru a suplimenta cotele de împușcare a acestor exemplare pentru că siguranța cetățeanului este principalul nostru scop, din păcate rezultatele acestor acțiuni fiind egale cu zero.
Drept urmare vă recomand să apelați de fiecare dată numărul unic de urgență 112, să nu circulați la ore târzii decât dacă este necesar și pe cât se poate să fiți însoțiți!
Cât privește despăgubirile financiare vă informez că în baza anexelor întocmite vor fi acordate sume compensatorii proprietarilor de animale.
În această seară vom fi din nou prezenți în zonele vulnerabile și să sperăm că vom reuși să îndepărtăm prin mijloacele de care dispunem acest pericol!