Produse eco de la fermă, vin bio, brânzeturi artizanale și multe povești gastronomice din Ținutul Buzăului îi vor încânta pe gurmanzi la prima ediție a Pieței Artizanilor. Evenimentul de promovare a culturii gastronomice va avea loc pe 6-7 mai, în vecinătatea Hanului Moara Veche din comuna buzoiană Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioși.
Timp de două zile, vizitatorii pieței vor putea degusta produse renumite precum cârnații de Pleșcoi, picantul babic, covrigii de Buzău, vinul de Dealu Mare, dar și multe alte preparate culinare delicioase pregătite de restaurantele pensiunilor din zonă, multe dintre ele urmând rețete tradiționale, transmise din generație în generație. De la legume, fructe, specialități de miere, gemuri, zacuscă, brânzeturi maturate, mezeluri și până la băuturile artizanale, precum sucurile de fructe, berea locală, toți producătorii vor oferi amatorilor de bunătăți produse cu adevărat sănătoase.
Piața va găzdui, de asemenea, artiști locali și o expoziție de produse meșteșugărești. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă, evenimentul va fi și unul „de familie”, care oferă ateliere pentru copii.
Târgul este organizat de comunitatea Slow Food Buzău Land, în colaborare cu Asociația Ținutul Buzăului, care reprezintă Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, are ca scop promovarea zonei ca destinație gastronomică, precum și susținerea micilor producători locali și a proprietarilor de pensiuni care oferă turiștilor hrană sănătoasă.
Timp de două zile, vizitatorii pieței vor putea degusta produse renumite precum cârnații de Pleșcoi, picantul babic, covrigii de Buzău, vinul de Dealu Mare, dar și multe alte preparate culinare delicioase pregătite de restaurantele pensiunilor din zonă, multe dintre ele urmând rețete tradiționale, transmise din generație în generație. De la legume, fructe, specialități de miere, gemuri, zacuscă, brânzeturi maturate, mezeluri și până la băuturile artizanale, precum sucurile de fructe, berea locală, toți producătorii vor oferi amatorilor de bunătăți produse cu adevărat sănătoase.
Piața va găzdui, de asemenea, artiști locali și o expoziție de produse meșteșugărești. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă, evenimentul va fi și unul „de familie”, care oferă ateliere pentru copii.
Târgul este organizat de comunitatea Slow Food Buzău Land, în colaborare cu Asociația Ținutul Buzăului, care reprezintă Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, are ca scop promovarea zonei ca destinație gastronomică, precum și susținerea micilor producători locali și a proprietarilor de pensiuni care oferă turiștilor hrană sănătoasă.