Buzoienii, tot mai afectați de scumpiri

de Stiri Buzau Media

Scumpirile se țin lanț în România, iar acest lucru se vede cel mai clar la cumpărături. Produsele de bază pe care buzoienii le cumpărau anul trecut – dintre care pâinea are cea mai vizibilă creștere – sunt acum mai scumpe cu cel puțin 50 la sută.

 

În Piața Centrală din Buzău, kilogramul de cartofi poate fi cumpărat cu cel puțin 3 lei, în condițiile în care, anul trecut, prețul unui kilogram de cartofi era cel mult 2 lei. De asemenea, pentru un kilogram de orez, în 2021 buzoienii scoteau din buzunar 8 lei, iar anul acesta prețul depășește 10 lei. Un kilogram de zahăr era cumpărat cu 3 lei anul trecut, iar anul acesta prețul aproape că s-a dublat. Și făina a înregistrat creșteri neașteptat de mari. În anul 2021 un kilogram de făină nu ajungea la 5 lei, iar în acest an prețul lui se apropie de 6 lei.

 

În total, dacă anul trecut buzoienii plăteau pentru 11 produse de bază puțin peste o sută de lei, anul acesta, același coș de cumpărături costă în jur de 145 de lei, adică cu aproape 45 de lei mai mult.

 

Știri despre: , ,