Câine periculos, lăsat liber în plină stradă de stăpân

de Stiri Buzau Media

Astăzi, în jurul orei 14.30, în zona Gării din mun. Buzău, a fost depistat de echipajul de jandarmi un câine din categoriile prevăzute de OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, acesta manifestându-se agresiv, provocând panică în rândul cetățenilor. A fost chemat la fața locului Serviciu de Ecarisaj din cadrul Primăriei Municipiului Buzău pentru a-l ridica și conduce la adăpostul de animale, nefiind identificat stăpânul câinelui până la această oră.

De la începutul anului, jandarmii buzoieni au primit şapte apeluri prin S.N.U.A.U. 112, prin care apelanții sesizau prezenţa unor câini periculoşi sau agresivi pe domeniul public, lasați nesupravegheați de către posesori.

În urma verificărilor efectuate, deţinătorii de câini agresivi, din rasele prevăzute în reglementările în vigoare, au fost  sancţionaţi contravenţional conform OUG nr. 55/ 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, aplicându- se două avertismente scrise, respectiv două amenzi în valoare totală de 3000 lei, faptele constatate reprezentând încălcări ale regulilor privind prezența în locuri publice cu astfel de animale.

Știri despre: ,