Cât a ajuns să coste un plin de benzină, după prăbuşirea preţului petrolului

de Stiri Buzau Media

Scăderea cotaţiilor petrolului este vizibilă şi la pompă, unde preţul benzinei a scăzut săptămâna asta la 4,7 lei pe litru în Capitală. Motorina standard a ajuns să coste de asemenea sub 5 lei pe litru în majoritatea benzinăriilor din ţară, iar specialiştii susţin că preţul va continua să scadă, scrie Mediafax.

Preţul petrolului a scăzut cu 25% într-o singură noapte România are cele mai mici preţuri din UE la benzină şi motorină În urmă cu două săptămâni, un litru de bezină costa aproximativ 5 lei.

„Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat. De ce? Pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri”, a comentat analistul financiar Laurian Lungu, pentru Mediafax.

Specialistul este de părere că piaţa va fi „inundată” de petrol, în condiţiile în care oferta creşte, iar cererea scade.

„O să fie o piaţă inundată de petrol în condiţiile în care cererea scade, ăsta este defapt şocul mare. Dar (situaţia n.r.) este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”, a comentat analistul financiar.

Un plin de 40 de litri a ajuns acum să coste sub 200 de lei, cu 15 lei mai puţin decât acum doi ani.Pe 1 ianuarie, a fost eliminată supra-acciza la carburanţi, România devenind ţara cu cea mai ieftină bezină din UE.

Sursă: adevarul.ro

Știri despre: , ,