Chestorul Bogdan Despescu, decis să își caute dreptatea în instanță

de Stiri Buzau Media

  Fostul șef al Poliției Române, după ce a aflat că va fi cercetat disciplinar,  este decis să își caute dreptatea în instanță. Mai exact, potrivit presei centrale, într-o scrisoare publică, Bogdan Despescu a dezvăluit faptul  că știa de intențiile de a fi schimbat din funcție încă de la sfârșitul anului 2017, iar cazul polițiștului pedofil ar fi devenit, astfel, un veritabil pretext. Din acest motiv, chestorul consideră un ,,linşaj mediatic” şi tendenţioasă expunerea conform căreia ar fi dispus măsuri tardive în cazul polițistului pedofil. Reacția fostului șef al Poliției Române vine ăn urma infromațiilor apărute în Raportul Corpului de Contral al Ministrulu, pe care  buzoianul Bogdan Despescu le consideră nereale. ,,Raportul prezintă atât date nereale, prin felul în care sunt argumentate, cât şi informaţii incomplete, de natură a induce în eroare opinia publică, cu scopul provocării oprobriului societăţii împotriva mea” se arată în scrisoarea publică a chestorului.

El adaugă că acuzaţiile Corpului de Control la adresa lui nu i-au fost aduse la cunoștință și nu i s-a dat posibilitatea dreptului la apărare. ,,Prin mediatizarea, de către doamna ministru, a materialului de control în cadrul unei dezbateri televizate, am fost pus în imposibilitatea, ca anterior, să pot da lămuriri şi să prezint organelor abilitate şi opiniei publice argumente şi date care contrazic şi chiar răstoarnă situaţia de fapt expusă de Corpul de Control în privinţa mea” a mai menționat Bogdan Despescu. Potrivit fostului şef IGPR, sinteza raportului are neconformităţi. ,,Se menţionează trunchiat că raportarea cazului de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a făcut în data de 05.01.2018 către Inspectoratul General al Poliţiei Române, evitând a se arăta că aceeaşi informaţie a fost transmisă în acelaşi timp, la ora 17.57 şi Ministerului Afacerilor Interne. Pe de altă parte, sunt prezentate aspecte nereale referitoare la faptul că aş fi dispus tardiv, măsuri, abia în data de 15.01.2018, speculându-se că am acţionat la câteva zile după prinderea făptuitorului”, arată Despescu.

Acesta a mai precizat că va pune la dispoziţia comisiei disciplinare şi a procurorilor toate documentele necesare stabilirii adevărului. Bogdan Despescu este convins că, la final, se va demonstra faptul că nu a încălcat nicio prevedere legală sau de conduită. La jumătatea lunii ianuarie 2018, chestorul-șef de poliție, buzoianul Bogdan Despescu a fost înlăturat de la conducerea IGPR după demisia premierului Mihai Tudose. Acesta din urmă a fost cel care s-a opus solicitării ministrului de Interne, Carmen Dan de a-l demite pe Bogdan Despescu de la șefia Poliției Române, în urma scandalului provocat de cazul poliţistului acuzat că a agresat sexual doi copii într-un bloc din Capitală.