Acest preparat se gătește în toată țara, nu este specifică unei zone anume. Este o ciorba din carne de pasăre, dreasă cu ou și smântână sau iaurt și acrita cu lămâie.
INGREDIENTE:
- 1 kg piept de pui
- 4 linguri de ulei
- 300 ml de smântână
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 1 legătura de mărar
- 3 morcovi
- sare
MOD DE PREPARARE:
Se spală pieptul de pui, se tae cubulețe și apoi se pune la fiert până dă câteva clocote. Se taie ceapa mărunt ți se pune la călit în puțin ulei, în oala în care se va face ciorba. Se curăță și se spală cartofii și morcovii care vor fi tăiați în bucăți mici. Mai apoi se adaugă peste ceapă și se călesc împreună. Dupa două minute se adaugă pieptul de pui, se toarnă apa și se lasa la fiert. Spre final se adaugă sare după gust, smântâna și se mai lasa un minut la fiert. După ce s-a luat de pe foc, adăugăm mărarul tocat mărunt.
Poftă bună!