COLEGIUL ECONOMIC, CANDIDAT PENTRU ȘCOALĂ AMBASADOR A PARLAMENTULUI EUROPEAN

de Stiri Buzau Media

 

O nouă serie de activități menite să promoveze valorile europene se desfășoară în acest semestru la Colegiul Economic Buzău. De data aceasta este vorba despre programul Școli Ambasador ale Parlamentului European. Unitatea noastră educativă se numără printre cele 25 de școli din țară participante la proiectul pilot ce urmărește formarea unei imagini clare a influenței Europei asupra tinerilor, dobândirea cunoștințelor relevante despre Parlamentul European și alte instituții ale Uniunii Europene.

După o selecție atentă a tinerilor, realizată de echipa formată din cinci cadre didactice și coordonatorul acesteia, profesor Mihaela Mirea, au fost aleși ca ambasadori juniori 15 elevi. Ei se vor implica până aproape de finele anului școlar în activități extracurriculare, nonformale și informale. Informațiile referitoare la drepturile și obligațiile pe care le impune statutul de cetățean european vor fi transmise de la egal la egal colegilor de clasă. Centrul European de Informare înființat în cadrul liceului va fi completat cu materiale realizate de tinerii formați. Totodată aceștia vor participa la concursuri tematice și vor concepe articole pentru revista on line a școlii ,,Be smart’’. Sunt câteva dintre obiectivele asupra cărora își vor concentra atenția elevii în această etapă a programului.

Prima activitate a fost realizată marți, 6 martie, la sediul Centrului Europe Direct, partener  al Colegiului Economic. Sub titlul ,,30 de ani de proiecte ERASMUS’’ acțiunea a debutat printr-o descriere a proiectelor europene IBRAVE și Working in Europe-skills for success, derulate de Colegiul Economic. S-a continuat cu  o prezentare a programului ERASMUS, s-a vorbit despre importanța voluntariatului în formarea tinerilor și s-a finalizat cu stabilirea unor acțiuni viitoare.

Programul Școli Ambasador ale Parlamentului European este implementat de Asociatia de Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă, Agenda 21, și se desfășoară în perioada martie – iunie 2017. Având în vedere activitățile derulate, după un proces de evaluare, Colegiul Economic, are posibilitatea de a obține titulara de Școală Ambasador a Parlamentului European.

Știri despre: