Compania de Apă Buzău: 𝐃𝐢𝐦𝐢𝐧𝐮𝐚𝐭̦𝐢-𝐯𝐚̆ 𝐅𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐩𝐚̆

de Stiri Buzau Media

Luna e pe terminate și se trage linie. Factură după factură, veniturile se împart între utilități. În această postare, dorim să vă informăm despre modalitatea de a diminua Factura la apă prin eliminarea calcului apei meteorice.

Cum puteți diminua factura la apă prin eliminarea apei meteorice?

Întocmiți o adresă/solicitare către Compania de Apă S.A. Buzău în vederea constatării modificării suprafeței de calcul a apei meteorice.

În urma solicitării, specialiștii noștri se vor deplasa la adresa solicitată pentru a constata și a încheia un proces verbal privind suprafața de calcul a apei meteorice.

Colectarea se poate realiza în bazine speciale de unde e folosită în diverse scopuri în gospodărie sau, în cazul agenților economici, în diferitele procese tehnologice.
De asemenea, prin captarea apei de ploaie, aceasta poate fi dirijată direct pe spațiul verde.

Reamintim că apa meteorică este calculată pe luna anterioară emiterii facturii.

La ce poate fi folosită apa de ploaie?

Compoziția apei de ploaie este similară cu cea a apei distilate, fiind curată și lipsită de impurități. Ea poate fi utilizată în gospodărie, inclusiv pentru înlocuirea apei de puț.

Utilizând apa de ploaie pentru activități care nu necesită apă potabilă, precum spălarea mașinii sau udarea grădinii, poți economisi semnificativ la factura de apă. Acest lucru poate duce la reducerea consumului de apă potabilă și la economisirea resurselor naturale.

Colectarea apei de ploaie oferă un mecanism eficient pentru captarea și stocarea apei, reducând astfel riscul de inundații și ajutând la menținerea nivelului apei în sol. Pe lângă rolul său în prevenirea inundațiilor, colectarea apei de ploaie are și beneficii economice semnificative.

Bunele practici au ecou în timp. Prin captarea și utilizarea apei de ploaie, nu numai că reduceți costurile și protejați mediul înconjurător, ci se demonstrează respect față de comunitate și față de viitorul nostru.

Compania de Apă Buzău