În această perioadă, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate, branșamentele pot îngheța, ceea ce poate conduce la întreruperea alimentării cu apă în anumite zone.
Revenim cu unele recomandări pentru protejarea instalațiilor de apă, aceasta în vederea funcționării corespunzătoare a serviciului de alimentare cu apă.
Pentru a preveni înghețul, puteți aplica materiale izolante pe lungimea branșamentului. Spumă poliuretanică, plăci din poliuretan, polistiren extrudat, saltea din vată bazaltică cașerată cu folie de aluminiu sunt câteva materiale termoizolante ce pot proteja branșamentul, reduc pierderile de căldură și mențin temperatura optimă a conductelor.
Nu folosiți materialele ce absorb umezeala precum textile, hârtie sau vată de sticlă.
În exteriorul branșamentului poate fi aplicat un material impermeabil pentru a reduce expunerea acestuia la temperaturi mici și pentru a preveni infiltrarea apei în cămin.
Să fim atenți și la…
căminul de branșament: asigurați-vă că nu se infiltrează apă verificând atent zona, iar capacul să fie bine închis
părțile componente ale branșamentului: protejați de frig și componentele branșamentului, cum ar fi conductele amplasate după contor, robinetele sau armăturile
locație: verificați și protejați de frig și toată instalația interioară
consum: Consumați constant apa! Multe din problemele cauzate de îngheţ s-au înregistrat la capetele de reţea, acolo unde consumul este mai scăzut şi neuniform.
construcții: Nu realizaţi construcţii în apropierea reţelelor de apă! Construcţia de cămine şi alte corpuri betonate în imediata apropiere a reţelelor de distribuţie a apei facilitează îngheţul.
În cazul în care îngheață branșamentul, apelați Call-Center/Dispecerat la numărul de telefon 0238 938 pentru remedierea, în siguranță, a problemei apărute.
Nu încercați să-l dezghețați singuri!
Nu turnați apă fierbinte pe contor pentru dezghețarea acestuia!
Nu utilizați flacăra deschisă pentru dezghețarea conductelor sau contorului!
Compania de Apă Buzău