Să privim apa ca pe un cerc, un întreg. Dacă avem grijă de aceasta cercul este plin, complet, în permanentă adaptare privind prezentul cu ale sale provocări. Fără de grijă față de apă, cercul devine searbăd, devine deșert.
Dacă privim în apă, importanța sa se reflectă direct în industrie, agricultură, energie… Avem în vedere schimbările climatice și permanent căutăm să implementăm proiecte care să răspundă provocărilor cu care ne confruntăm. Un astfel de exemplu este proiectul pilot privind utilizarea apei uzate din staţia de epurare a municipiului Buzău, în vederea punerii în valoare a canalului gravitaţional Iazul Morilor.
Presiunea asupra apei continuă, mai ales pe fondul anului secetos pe care îl traversăm. Europa s-a confruntat cu o secetă gravă în 2024, cea mai gravă din ultimii 500 de ani.
Luna iulie a acestui an a marcat cele mai calde două zile înregistrate vreodată. De asemenea, aceasta a fost cu 1,48 grade Celsius peste referinţa preindustrială din perioada 1850-1990, a precizat Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene într-un raport lunar.
Cu toții trebuie să economisim apa, astfel încât apa de băut să ajungă pentru toți!
La acest moment, coeficientul de umplere la nivelul țării, în cele 40 de lacuri de acumulare este de 80%. În 290 de localități aflate în sistem centralizat, apa este furnizată cu restricții și în alte 239 de localități fântânile au secat. (Sursa A.N.A.R.)
Să privim apa altfel!
#WaterWiseEU
(O campanie WATER WISE EU, inițiată de Comisia Europeană în România și susținută de Ministerul Mediului).
Apa este o resursă epuizabilă!
Compania de Apă Buzău