Compania de Apă Buzău: sesiunea de deschidere a Forumului Apelor Dunărene 2024

de Stiri Buzau Media

În această după masă a avut loc sesiunea de deschidere a Forumului Apelor Dunărene 2024 (Danube Water Forum), coordonat de IAWD și Banca Mondială, cofinanțat de Guvernul Austriei, în colaborare cu Centrul de Excelență al Utilității Viitorului. IAWD este o asociație a operatorilor de servicii de apă și de canalizare-epurare, din regiunea Dunării. Ea reunește membri din 14 țări.
Cuvântul de deschidere i-a aparținut domnului Dr. ing. Ilie Vlaicu – Președintele Asociației Române a Apei, care a pus accentul pe nevoia companiilor de apă de a găsi metodele cele mai eficiente pentru a face față lumii aflate în schimbare, și nu doar din punct de vedere climatic, ci și al resurselor umane. Domnul Vlaicu a punctat nevoia companiilor de apă de a aduce oameni tineri și bine pregătiți în acest domeniu.
Un alt subiect de interes în cadrul Forumului este economia circulară și modul în care se poate aplica sectorului apei.
Forumul Apelor Dunărene 2024 este o premieră în România, iar asociația Română a Apei este onorată să fie partener și gazdă, alături de Compania Apa Brașov.
Sponsorii evenimentului sunt: Klarwin (Premium Partner), Wabag Water Services, Xylem, Hach, Intelligent Utilities – New IBNET, Sommer Messtechnik, Diehl Metering (Partners).
Compania de Apă Buzău