Compania de Apă Buzău: Zilele acestea ne vom găsi la ediția cu numărul 24 al Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est – EXPOAPA 2024

de Stiri Buzau Media

Zilele acestea ne vom găsi la ediția cu numărul 24 al Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est – EXPOAPA 2024 ce are loc la Brașov. Cu această ocazie, aflăm noi informații în ceea ce privește progresul tehnic, precum și soluțiile aplicative prin activități complexe la care participăm alături de colegii noștri din țară – operatori de servicii de alimentare cu apă și de canalizare, manageri, cercetători, proiectanți. De asemenea, 91 de firme vor prezenta cele mai noi echipamente din domeniul apei și apelor uzate.

Astăzi pornim cu o conferință plină de idei interesante: „Finanțarea sustenabilă din tarif a costurilor apei potabile și apei uzate – o provocare!”, conferință coordonată de prof. univ. dr. Gabriel Racovițeanu, Președintele Comitetului Tehnico-Științific (CTS) al Asociației Române a Apei. Subiectele abordate pun în evidență modalitățile de finanțare sustenabilă pentru serviciile de apă, completate de studii de caz ce reflectă experiența operatorilor de apă în ceea ce privește cantitățile de reactivi, manopera și energia înglobate în apa potabilă și apa uzată epurată.

Urmează atelierul internațional „Digitalizare – Provocări asupra sectorului apei din România” și workshop-ul „Tendințe actuale privind gestionarea pierderilor de apă – sinteza lucrărilor conferinței Water Loss 2024” și concursul „Instalare branșament sub presiune”. Vom participa și la seminarul „VIITORUL este ACUM: Industria apei ca proiect de țară 2.0”, precum și la sesiunile de prezentări ale firmelor din domeniul apei.

Știm cât de important este să fim în acord cu tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, iar documentarea trebuie să fie continuă și constantă.

Compania de Apă Buzău