Constantin Toma: Ieri, 8 mai 2024, s-au petrecut evenimente importante la Buzău și la Maxenu, comuna Țintești.

de Stiri Buzau Media

Dragi buzoieni,
Ieri, 8 mai 2024, s-au petrecut evenimente importante la Buzău și la Maxenu, comuna Țintești.
Ne-a vizitat domnul Prim-ministru al României și Președinte al Partidului Social Democrat (PSD), însoțit de secretarul general al PSD, domnul senator Paul Stănescu, domnii europarlamentari Mihai Tudose și Victor Negrescu, domnii miniștri Adrian Câciu, de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Radu Ștefan Oprea, de la Ministerul Economiei, precum și șeful Cancelariei Prim-ministrului, domnul Mihai Ghigiu.

În prima parte a zilei s-au vizitat obiective finanțate din fonduri europene, atrase atât de Primăria Buzău, dar și de Consiliul Județean.
Delegația oficială a vizitat viitorul UPU (Unitatea de Primiri Urgențe) din cadrul Spitalului Județean, Centrul Cultural ,,I. C. Brătianu’’, acolo unde a funcționat foarte mulți ani, Spitalul ,,Brătianu’’, Bulevardul Unirii și Piața Dacia.

L-am informat pe domnul Prim-ministru despre faptul că în ultimii 4 ani, municipiul Buzău a atras 403 milioane de euro, din care deja s-au consumat circa 100 de milioane de euro, restul sumei se va consuma în viitorii 2 ani, pe proiecte de investiții care acum sunt în derulare, în diferite faze de licitații.
Deci până la sfârșitul lui 2026, Buzăul va fi și mai atractiv și mai competitiv, îmbunătățindu-se și mai mult calitatea vieții buzoienilor.

Vizita a continuat la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’ Buzău, unde din 2016 funcționează învățământul dual de performanță. Au fost prezente și companiile care își pregătesc aici viitorii muncitori înalt calificați și de ce nu viitorii ingineri. Și asta pentru că tot până în 2026 ar trebui să avem finalizate lucrările pentru viitorul Campus ce va fi sediul Consorțiului pentru învățământ dual și tehnic superior, investiție de peste 25 de milioane de euro, din fonduri europene, proiect în care sunt implicate 14 companii din Buzău, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’, Universitatea ,,Dunărea de Jos’’ din Galați și Primăria Buzău.

Doamna director Lucica Stănculeanu a prezentat proiectul ,,Meritas’’, pe învățământ dual, dezvoltat împreună cu Primăria Buzău și o mulțime de firme din Buzău, care are un deosebit succes, practic în fiecare an dublându-se numărul de elevi care doresc să devină muncitori înalt calificați.

Pentru că pe 9 iunie sunt alegeri locale și europarlamentare, a urmat deplasarea în satul Maxenu din comuna Țintești, unde filiala locală PSD a organizat un spectacol ,,Alege Românește’’, unde l-a invitat și pe Președintele PSD, domnul Marcel Ciolacu și pe ceilalți oaspeți din conducerea centrală a partidului.
Au fost momente frumoase, domnul Marcel Ciolacu discutând cu sutele de oameni adunați pe terenul de fotbal ,,Luceafărul’’, precum și cu candidatul la Primăria Țintești, domnul inginer Victor Vasile și viitorii consilieri locali ai PSD, pentru comuna Țintești.

Am urcat pe scenă împreună cu domnul senator Lucian Romașcanu, candidatul PSD la Consiliul Județean Buzău, cu domnul inginer Victor Vasile, candidatul PSD la Primăria Țintești, precum și cu actualul primar PSD, domnul Aurel Stoica.
În cuvântul meu, mi-am arătat susținerea față de Victor Vasile, pentru că așa cum se știe, m-am născut și am crescut la Țintești, la 3 case de Victor și-mi doresc ca și comuna Țintești, cu toate satele sale, Maxenu, Odaia Banului, Pogonele și Țintești, să se dezvolte.

A urmat deplasarea în Crâng, unde organizația județeană a PSD-ului a organizat, în tot cursul zilei, o mulțime de activități încheiate cu un spectacol extraordinar, dat de artiștii cunoscuți ai Buzăului, dar și de minunații Traian și Valeria Ilea, Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului.
Au fost prezenți mii de buzoieni, iar domnul Marcel Ciolacu s-a simțit ca acasă, fiind foarte bine primit de buzoieni, cu care s-a întreținut mult timp.
Am urcat pe scenă, împreună cu domnul Lucian Romașcanu, candidatul PSD pentru Consiliul Județean, domnul Petre Emanoil Neagu, actualul președinte al Consiliului Județean, domnul Sorin Cârjan, primarul din Râmnicu Sărat și candidații PSD pentru Consiliul Județean și pentru Consiliul Municipal Buzău.

În cuvântul meu am mulțumit buzoienilor pentru susținerea și motivarea permanentă pe care mi-au dat-o pentru munca mea și a echipei mele, în schimbarea Buzăului în bine!
Mai sunt multe de făcut în orașul nostru, dar suntem pe drumul cel bun!
Muncesc cu mult drag pentru Buzău și pentru buzoieni și sper ca Domnul să ne ajute să facem din orașul nostru, unul din cele mai bune orașe de locuit din țara noastră.
HAI BUZĂU!

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău