Constantin Toma: Ieri am participat la o conferință, ,,Votez pentru sănătate’’, inițiată de Coaliția ,,Votez pentru sănătate’’

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni,
Ieri am participat la o conferință, ,,Votez pentru sănătate’’, inițiată de Coaliția ,,Votez pentru sănătate’’, care desfășoară la nivel național o campanie de informare și implicare publică, prin care să genereze o schimbare concretă în sistemul de sănătate.
,,Votez pentru sănătate’’ este o inițiativă a societății civile, susținută de 30 de organizații, 16 dintre ele fiind asociații de pacienți și ONG-uri, care reprezintă vocea pacienților români.
Au fost prezenți toți factorii din administrația și politica buzoiană, precum și personalități naționale. Din partea domnului Prim-Ministru Marcel Ciolacu a fost prezentă doamna conf. dr. Carmen Orban, consilier de stat.
În cuvântul meu am vorbit despre preocuparea Primăriei Buzău în primul rând pe prevenție, pentru că s-a constatat că ,,80% din boli pot fi prevenite sau tratate prin medicina stilului de viață’’!
Trebuie să avem un mediu cât mai sănătos în Buzău și pentru asta luăm măsuri pentru micșorarea poluării, creșterea suprafețelor de spații verzi și a luciilor de apă.
Prin investițiile deja realizate, dar și prin ceea ce va urma, încurajăm utilizarea transportului în comun, a mersului pe bicicletă, a mersului pe jos, dar luăm măsuri și pentru interzicerea traficului auto în zone în care poluarea este ridicată.
În ultimii ani s-au mai înființat 4 parcuri noi, a trecut în proprietatea publică a municipiului Buzău atât Pădurea Crâng în vederea regenerării ei și a transformării în Pădure Parc, dar și canalul ,,Iazul Morilor’’, cu o lungime de 14 km, ce se alimentează din râul Buzău, ce va fi transformat într-o oază de biodiversitate spre sănătatea mediului și a locuitorilor buzoieni.
În acest an vom deschide în Parcul Marghiloman, în jurul ,,Casei Grădinarului’’, în premieră națională, ,,Centrul Educațional pentru permacultură și hrană sănătoasă’’, prin care vom încerca să educăm tânăra generație și nu numai, să trăiască și să se hrănească sănătos, învățând să și cultive pământul, astfel încât să i se redea fertilitatea naturală.
Desigur ne continuăm proiectul de a avea un spital municipal modern la Buzău, pe care dorim să-l finalizăm în următorii 3 ani.
HAI BUZĂU!

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău