Constantin Toma: primul concurs oficial din calendarul Federației Române de Atletism, desfășurat pe Stadionul nostru de atletism

de Stiri Buzau Media

Dragi buzoieni,

Ieri, sâmbătă 20 aprilie 2024, am fost bucuros să particip la primul concurs oficial din calendarul Federației Române de Atletism, desfășurat pe Stadionul nostru de atletism, stadion acreditat internațional.
Au fost 500 de copii, între 9 și 17 ani, de la 40 de cluburi din toată România, inclusiv din Buzău.
Mulțumesc organizatorilor și tuturor participanților.
Marina Baboi, multipla noastră campioană, declara la deschiderea evenimentului că stadionul nostru este cel mai bun din toată țara.
La eveniment a participat și domnul deputat Romeo Lungu, care și-a sărbătorit astfel, împlinirea a 45 de ani, chiar aici!
La mulți ani cu sănătate și bucurii!
De curând am achiziționat și facilitățile din imediata apropiere, respectiv patinoarul și toate clădirile, ceea ce va crea condițiile să realizăm aici un complex sportiv de nivel național și internațional.
Sunt peste 12.000 de buzoieni care-și luaseră carduri de acces pentru a alerga pe stadion, ceea ce vorbește mult despre utilitatea acestei investiții!
Încurajăm mișcarea și practicarea sportului în Buzău, iar în viitorii ani vom avea finalizate un AquaPark modern, un Bazin Olimpic, o Sală a Sporturilor de 5000 de locuri, un complex de fotbal și un complex de 12 terenuri de tenis.
De asemenea, prin transformarea Pădurii Crâng în Pădure Parc, vom avea multe poteci amenajate cu materiale prietenoase cu mediul, unde buzoienii vor putea face multă mișcare.
Vom continua de asemenea construirea și reconstruirea terenurilor și sălilor de sport de la toate școlile din orașul nostru.
În 2017 am inițiat înființarea Clubului SCM Gloria Buzău, cu 10 secții de sport, în care una se numește ,,Sportul pentru toți’’ și este condusă de marea noastră atletă, campioană olimpică, Paula Ivan.
Încercăm prin Gloria Buzău, alături de sprijinirea celor 10 secții ale clubului, să creăm o adevărată mișcare sportivă, care să stimuleze copiii și tinerii să practice sportul.
Mulțumesc lui Costin Stanciu, tânărul director general al clubului nostru fanion și echipei sale pentru dăruire și rezultate!
Buzăul este deschis și sportului!