Cultura Națională – Izvor de suflet românesc’, la Casa de Cultură ‘George Băiculescu’ din Nehoiu!

de Stiri Buzau Media

Casa de Cultură ”George Băiculescu” și Biblioteca ”Alexandru Oproescu” din Nehoiu își deschid porțile pentru a găzdui un eveniment cultural extraordinar.

Sub umbrela temei “Cultura Națională – Izvor de suflet românesc”, evenimentul aduce în prim-plan personalități literare și artistice românești, printr-o expoziție foto-documentară și un ambient muzical de excepție.

Evenimentul, organizat sub egida Primarului orașului Nehoiu, Ionuț Milea, va avea loc pe durata a două zile, pe 12 și 15 Ianuarie, în incinta Foaierului artelor de la Casa de Cultură.

Vizitatorii vor avea ocazia să se apropie de viața și creația marilor personalități ale literaturii și artei românești, într-o atmosferă vibrantă, acompaniați de acorduri muzicale semnate de compozitori români celebri precum G. Enescu, C. Porumbescu, Gherase Dendrino, Gr. Dinicu, Ion Aldea Teodorovici, Păutza, C. Silvestri, C. Demetrescu, Alexandru Zărnescu.

Încheierea evenimentului va fi marcată de proiecția filmului românesc ”Un bulgăre de humă” (1989), o emoționantă poveste despre prietenia dintre Ion Creangă și Mihai Eminescu, programată pentru ziua de 15 Ianuarie, de la ora 10:00.

Nu ratați această ocazie unică de a vă îmbogăți cunoștințele culturale și de a celebra spiritul românesc, într-un cadru de excepție, la Casa de Cultură ”George Băiculescu” din Nehoiu!