Danemarca și Polonia au închis frontierele din cauza epidemiei de coronavirus/ Slovacia, Malta și Cehia au impus și ele restricții la inrarea și ieșirea din țară

de Stiri Buzau Media

Danemarca și Polonia au anunțat că închid frontierele, transmite Ilsole24ore.  Tot vineri, Slovacia, Malta și Cehia au anunțat că vor închide frontierele pentru cetățenii UE în încercarea de a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat vineri împotriva închiderii frontierelor decisă de unele state membre ale UE pentru a-şi proteja populaţia de pandemia de coronavirus.

”Interdicţiile generale de călătorie nu sunt considerate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind foarte eficiente”, a invocat şefa executivului comunitar la o conferinţă de presă, ea pledând în schimb pentru controale sanitare.

Anterior şi comisarul european pentru piaţa internă, Ylva Johansson, a cerut ca măsurile luate de statele membre la frontiere pentru a combate epidemia să fie ”coordonate” şi ”proporţionale”.

Sursă: G4Media.ro

Știri despre: , ,