Dascălii buzoieni protestează, mâine, în fața Prefecturii!

de Stiri Buzau Media
Zeci de profesori din Buzău vor ieși, mâine, în stradă, în semn de protest faţă de salarizarea din educație. Dascălii afiliați Sindicatului din Învățământul Preuniversitar vor picheta Prefectura Buzău între orele 12.00 și 13.00.
Sindicaliștii sunt nemulțumiți că din proiectul Legii Învăţământului Preuniversitar a fost eliminat un articol potrivit căruia salarizarea întregului personal didactic de predare se realizează în mod progresiv, având la bază salariul mediu brut pe economie din anul bugetar încheiat, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic. Asta înseamnă că, prin eliminarea acestui articol, se va ajunge ca un profesor debutant să obţină un venit net de aproximativ 3.900 de lei, mai mic decât al multor categorii de salariați cu studii inferioare celor ale cadrelor didactice.
Dascălii buzoieni spun că sunt dispuși chiar să declanșeze o grevă generală, dacă nu le sunt ascultate revendicările. Ba mai mult, ei vor să închidă școlile, în mai, înainte de încheierea anului de învățământ.