Domeniul Marghiloman, reabilitat în întregime!

de Stiri Buzau Media
Două clădiri cu *valoare istorică și turistică* pentru orașul Buzău vor fi reabilitate. Este vorba despre Casa de Oaspeți și despre grajdurile de pe domeniul Marghiloman.Casa de Oaspeți a găzduit numeroase personalități ale începutului secolului trecut, inclusiv pe Regina Maria, soția regelui Ferdinand, care obișnuia să vină la Buzău, la conac, unde admira caii, grădinile cu flori și gusta din căpșuni. După reabilitare, la parterul Casei vor fi o cafenea și un mic restaurant, bucătărie și recepție, iar la etaj și mansardă șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita și grajdurile de peste drum. Două dintre aceste clădiri vor servi drept spațiu expozițional, iar un imobil va primi ocazional câțiva cai, cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din Parcul Marghiloman.
După reabilitarea Casei de Oaspeți și a grajdurilor, dar și a Casei Grădinarului, care vor fi transformate în sere didactice pentru copii, întreg Complexul Marghiloman va deveni un punct de atracție nu doar pentru buzoieni, ci și pentru turiști din țară și străinătate.