Dotări pentru 7 școli buzoiene, cu bani europeni!

de Stiri Buzau Media

6 unități de învățământ, din județul Buzău, unde învață copii cu nevoi speciale, dar și o școală din Lopătari vor fi dotate cu mobilier nou și modern, dar și cu materiale didactice şi echipamente digitale de ultimă generație.

Contractul de finanțare pentru dotarea acestor unități de învățământ, aflate în administrarea Consiliului Județean Buzău, a fost semnat, ieri, de către președintele instituției, Petre Emanoil Neagu. Proiectul, care vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a peste 5.600 de școli din toată țara, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Suma pe care Consiliul Județean Buzău o va primi, în cadrul acestui proiect, este de aproximativ 2 milioane de euro, din care 30.000 de euro va fi contribuția administrației județene. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consideră că, prin acest proiect se investește, pentru prima dată, cu adevărat în ,,România Educată”.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect național, Primăria Buzău va dota și echipa complet 36 de unități școlare din municipiu.

Proiectul ar trebui implementat într-un an și jumătate, în perioada iulie 2023 – decembrie 2024.