Fermierii buzoieni trebuie să obțină “permise de foc”, pentru a evita izbucnirea incendiilor de vegetație

de Stiri Buzau Media
Autoritățile buzoiene au găsit o soluţie pentru a preveni incendiile de vegetaţie uscată care au devastat anul trecut judeţul. Mai precis, fermierii buzoieni ar putea solicita un permis în baza căruia să poată efectua curăţarea terenului agricol prin foc. Operaţiunea ar urma să fie supravegheată astfel încât incendiul să nu scape de sub control. Un astfel de permis a fost deja eliberat în comuna Scorțoasa, care s-a confruntat în trecut cu incendii de vegetaţie uscată.
Măsura emiterii permiselor de foc vine în contextul în care, odată cu venirea primăverii, tot mai mulți agricultori intenționează să-și curețe terenurile prin arderea resturilor vegetale. Această practică duce, însă, uneori, la producerea unor incendii de amploare.
Chiar în acest weekend, au ars peste 10 hectare de vegetație uscată în Poieni, peste 10 hectare în Țintești, dar incendii au mai fost înregistrate și în Pogoanele și Tăbărăști. Pompierii buzoieni au fost chemați să stingă flăcările care au cuprins vegetația uscată după ce persoane încă necunoscute au dat foc resturilor vegetale, cu gândul de a curăța terenurile ori au aruncat țigări aprinse la întâmplare.