Franţa a înregistrat 2.876 de cazuri de coronavirus, între care 61 de decese. Macron – De luni, creşele, şcolile, universităţile vor fi închise

de Stiri Buzau Media

Direcţia generală de Sănătate a anunţat că Franţa numără 2.876 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 61 decese. Emmanuel Macron a făcut apel joi seară, într-o alocuţiune de 20 de minute, la „unitate” în faţa pandemiei Covid-19.

129 de pacienţi sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat joi seară că alegerile municipale de duminică sunt menţinute, decizie pe care a luat-o după ce s-a consultat cu autorităţile sanitare. „Nu există contraindicaţii”, a asigurat preşedintele.

„Urgenţa este de a ne proteja compatrioţii cei mai vulnerabili. Din acest motiv trebuie să continuăm să câştigăm timp şi să-i urmărim pe cei şi cele mai fragili”, a completat preşedintele.

„Solicit tuturor personelor care au vârsta peste 70 de ani, celor care suferă de boli cronice, probleme respiratorii, persoanelor cu handicap, să rămână cât mai mult timp acasă. Pot ieşi pentur a-şi face cumpărăturile, să ia aer dar să limiteze contactele”, a adăugat Macron.

Emmanuel Macron a anunţat şi închiderea de luni a creşelor, şcolilor, liceelor şi universităţilor „până la noi ordine”. „Copiii noştri şi cei mai tineri sunt cei care răspândesc virusul, chiar dacă ei nu au simptome. Trebuie să continuăm să facem sacrificii pentru interesul nostru colectiv”, a susţinut el.

Preşedintele a făcut apel la întreprinderi de a „intensifica” telemunca.

Transportul public va fi „menţinut, căci odată oprit, va fi totul blocat”, a specificat şeful statului francez.

„Sănătatea nu are preţ. Guvernul îşi va mobiliza toate mijloacele financiare necesare”, a asigurat preşedintele.

„Studiile sunt în curs de a produce diagnostice rapide şi eficiente. Mai multe piste de tratament sunt studiate. Protocoalele au început”, a indicat preşedintele.

„Europa are toate atuurile de a oferi lumii antidotul pentru Covid-19”, a afirmat Emmanuel Macron, chiar dacă un vaccin nu va fi gata prea curând.

Emmanuel Macron a făcut apel la „mobilizare generală în plan economic”. „Totul va fi pus în practică pentru a ne proteja salariile şi întreprinderile”, a susţinut el. „În Franţa, un mecanism de şomaj paralel va fi adoptat”, a precizat el, fără alte detalii.

Preşedintele a făcut apel la unitate pentru a depăşi această pandemie: „Trebuie să acţionăm împreună. Nu vom ajunge la capăt fără unitate”.

Sursă: news.ro

Știri despre: ,