A doua tentativă de reabilitare a clădirii Prefecturii Buzău, cu noroc

de Stiri Buzau Media

A doua tentativă de demarare a proiectului de reabilitare a clădirii Prefecturii Buzău pare să aibă succes. Interesul firmelor de construcții pentru modernizarea sediului instituției este mult mai mare la cea de-a doua licitație, față de prima, care a avut loc acum 4 luni.

O altă veste bună este aceea că pe durata derulării lucrărilor, angajații Prefecturii, dar și salariații instituțiilor deconcentrate găzduite de această clădire, nu se vor muta în alte imobile. În prezent, în afară de Prefectură, clădirea construită în perioada 1968 – 1970 mai găzduiește alte 7 instituții publice.

Pentru reabilitarea imobilului de pe b-dul Nicolae Bălcescu este prevăzută suma de 4,35 milioane de euro, fonduri europene obținute de Guvern prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea a două corpuri de clădire, cu o suprafață totală de 5.000 de metri pătrati. În cadrul proiectului, vor fi executate lucrări de reabilitare termică, dar și de montare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice.