A murit Ion D. Popescu , unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din garda veche a Buzăului!

de Stiri Buzau Media

Este doliu în politica buzoiană. Unnul dintre cei mai cunoscuți politicieni din garda veche a Buzăului, Ion D. Popescu, a fost răpus de un stop cardi-respirator, la 76 de ani, după ce în ultimii ani s-a luptat cu o boală nemiloasă.

Pasionat al șahului, Ion D. Popescu era cunoscut drept unul dintre cei mai buni organizatori în cadrul structurilor politice buzoiene. Dovadă că a și fost ales secretar general al PD-L Buzău, partid în care a activat din 1995 până în 2012, când a trecut la PSD. De asemenea, Ion D. Popescu a fost și consilier judeţean din partea PSD până în anul 2020, când s-a retras din viaţa publică.

El a deținut și funcția de director al companiei Urbis-Serv, în perioada 2005-2008, înainte ca actualul premier, Marcel Ciolacu, să preia conducerea companiei.

De-a lungul timpului, Ion D. Popescu a pregătit numeroşi elevi atraşi de sportul minţii. În ultimii ani, el a fost alături de tinerii șahiști în cadrul clubului SCM Gloria Buzău, unde deținea calitatea de antrenor-coordonator, șef al Secției de Șah.