Amenzi pentru cei care abandonează bicicletele muncipale!

de Stiri Buzau Media

Buzoienii care vor abandona bicicletele închiriate de la stațiile din muncipiu vor fi buni de plată. Mai exact, ei vor fi amendați cu 100 de lei.

Este una dintre schimbările aduse de Primăria Buzău regulamentului în baza căruia cetățenii pot închiria bicicletele muncipale.

Noul regulament a fost lansat în dezbatere publică la începutul acestei săptămâni și prevede ca persoana care nu va returna bicicleta într-o stație de bike-sharing sau în proximitatea acesteia, în cazul în care stația este ocupată, dar nu mai departe de 15 metri de aceasta, va trebui să achite o taxă de serviciu de 100 lei. Banii vor fi opriți automat de pe cardul celui care a închiriat bicicleta, card cu care s-a înscris în aplicație.

Responsabilii Primăriei Buzău precizează că astfel de taxe se percep și în alte orașe europene, iar uneori ajung chiar și la 100 de euro.

Ei anunță că perioada de mentenanță a bicicletelor municipale se va încheia în această săptămână, urmând ca de luni, 15 aprilie, bicicletele să fie readuse în stațiile de închiriere din oraș, iar sistemul „BuzăuVeloCity” să fie reactivat.