An important pentru Unitatea de Primiri Urgențe din Buzău!

de Stiri Buzau Media

An important pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Una dintre cele mai importante secții ale spitalului se va muta într-un nou sediu și va angaja 7 noi medici urgentiști.

Deja, la UPU-SMURD Buzău, după instalarea tinerei urgentiste Nicoleta Popescu – Diaconică, în funcția de șef al Secției, au ajuns 3 medici, care urmează să susțină concursurile de angajare. În afara acestor 3 trei medici urgentiști, personalului UPU i s-a alăturat încă un medic rezident, care va face gărzi.

Conducerea Spitalul Județean Buzău dorește, însă, să mai angajeze și alți medici la UPU. Este și motivul pentru care unitatea medicală a scos la concurs 7 posturi vacante cu normă întreagă de medic specialist specialitatea medicină de urgență pentru Secția UPU-SMURD.

În ceea ce privește noul sediu al Unității de Primiri Urgențe, lucrările au fost finalizate încă de la finalul anului trecut, însă mai sunt necesare autorizațiile de funcționare.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a presupus construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil. Suprafaţa totală a fost astfel extinsă la peste 1.000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1.000 de metri pătraţi, la subsol, unde a fost amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Valoarea totală a investiției depășește 25 de milioane lei, mai mult de jumătate fiind fonduri din bugetul județului Buzău, iar restul, bani europeni.