Au început lucrările la cimitirul din Micro XIV!

de Stiri Buzau Media

Primăria Buzău a demarat lucrările de construcție la cel mai nou cimitir din municipiu, în zona cartierului Micro XIV.

Reprezentanții administrației locale precizează că începerea lucrărilor a întârziat datorită avizelor primite cu întârziere, care au determinat municipalitatea de a aproba în două rânduri trecerea terenului pe care urmează să fie construit obiectivul, din domeniul public al municipiului Buzău, în domeniul public al statului român şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Reprezentanții Primăriei Buzău speră, totuși, ca, până la finalul anului 2024, lucrările la noul cimitir să fie finalizate parțial, astfel încât să poată fi oficiate și ceremonii mortuare.

În muncipiul Buzău există, în prezent, patru cimitire, toate administrate de societatea Urbis Serv. Este vorba despre cimitirele Dumbrava, Eroilor, Cimitirul Sfântul Gheorghe şi cel de la Fabrica de Bere.

De-a lungul anilor, acestea au fost ocupate în totalitate, iar construirea unui nou cimitir de capacitate mare era imperios necesară.

Potrivit proiectului de execuție, cimitirul din cartierul Micro XIV va avea propria capelă, o clădire administrativă, clopotniță și grupuri sanitare, precum și un spațiu verde generos, care va crea o zonă tampon între cimitir și blocurile de locuințe din cartier.

În total, suprafața construită va însuma 934 de metri pătrați, iar pe restul terenului vor fi amenajate 3.820 de locuri de veci. De asemenea, în proximitatea cimitirului vor fi amenajate peste 100 de locuri de parcare.