Babicul de Buzău, cel mai bun produs românesc din carne!

de Stiri Buzau Media

Celebrul Babic de Buzău primește încă o recunoaștere a gustului său
autentic. Platforma internațională TasteAtlas, dedicată mâncărilor
tradiționale din întreaga lume, a declarat produsul tradițional cu
gust picant drept cel mai bun produs din carne din România, devansând
Salamul de Sibiu.

Platforma descrie babicul buzoian drept ”un salam tradițional, un
cârnat crud-uscat, originar din județul Buzău”. De asemenea,
clasamentul TasteAtlas, bazat pe evaluările consumatorilor, oameni
care gustă, compară și aleg autenticitatea, a ales Babicul de Buzău pe
locul 2 în Sud-Estul Europei și pe locul 17 în lume, în topul celor
mai gustoase produse de carne din lume.

În realizarea topurilor sale, platforma TasteAtlas ia în calcul
clasamente, ratinguri și recenzii pentru mâncăruri, produse și
bucătării naționale, adunând voturi ale utilizatorilor, ale criticilor
culinari și surse gastronomice.

Clasamentul TasteAtlas conține alte 86 de produse tradiționale din
România. În acest top, Salamul de Sibiu se află pe locul 2 este, iar
delicioșii papanași pe poziția a 3-a. Clasamentul continuă cu
tochitura moldovenească și sarmale. Pe locul 10 se află un alt produs
buzoian de renume: Cârnații de Pleșcoi.