Delicioasele bucate tradiționale din Ținutul Buzăului au fost
degustate, dar și promovate, în acest an, la cel mai mare târg Slow
Food din lume, Terra Madre.
Evenimentul de tradiție, care se organizează din doi în doi ani, a
avut loc în Torino, Italia, în perioada 26-30 septembrie și a cuprins
numeroase expoziții cu produse din țările participante, dar și
conferințe, forumuri, laboratoare, degustări și demonstrații culinare
Slow Food Buzău a participat la târgul din Torino cu un stand propriu,
unde vizitatorii au putut descoperi celebrele produse tradiționale din
Ținutul Buzăului. Timp de aproape o săptămână, amatorii de bunătăți au
avut ocazia de a degusta din bunătățile zonei, de la babic și cârnați
de Pleșcoi, până la produsele inovatoare din județ, precum miedul,
berea artizanalǎ sau zacusca cu trufe. De asemenea, în cadrul
standului Slow Food Buzău au fost organizate și degustări de vin bio
din Dealu Mare. Scopul standului a fost de a le oferi turiştilor din
străinătate o experienţă autentică, invitându-i de a descoperi acest
tărâm.
Promovat ca o alternativă sănătoasă la fast-food, conceptul Slow Food
promovează păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale şi
încurajează cultivarea plantelor, seminţelor şi a animalelor
caracteristice ecosistemului local.