Buzoienii, invitați la ediția de vară a Pieței Artizanilor!

de Stiri Buzau Media

Produse eco de la fermă, vin bio, brânzeturi artizanale și multe
povești gastronomice din Ținutul Buzăului îi vor încânta pe gurmanzi
la ediția de vară a Pieței Artizanilor. Evenimentul de promovare a
culturii gastronomice, ajuns déjà la cea de-a 6-a ediție, va avea loc
pe 7-8 iunie, în comuna buzoiană Berca, pe drumul spre Vulcanii
Noroioși.

Timp de două zile, vizitatorii pieței vor putea degusta produse
renumite precum cârnații de Pleșcoi, picantul babic, covrigii de
Buzău, vinul de Dealu Mare, dar și multe alte preparate culinare
delicioase pregătite de restaurantele pensiunilor din zonă, multe
dintre ele urmând rețete tradiționale, transmise din generație în
generație. De la legume, fructe, specialități de miere, gemuri,
zacuscă, brânzeturi maturate, mezeluri și până la băuturile
artizanale, precum sucurile de fructe, berea locală, toți producătorii
vor oferi amatorilor de bunătăți produse cu adevărat sănătoase.

Piața va găzdui, de asemenea, artiști locali și o expoziție de produse
meșteșugărești. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă,
evenimentul va fi și unul „de familie”. Copiii se vor putea bucura de
ateliere educativ-creative și activități distractive special pregătite
pentru ei.

Târgul de la Berca este organizat de comunitatea Slow Food & Gourmet
Hub Buzău, în colaborare cu Asociația Ținutul Buzăului, și are ca scop
promovarea zonei ca destinație gastronomică, precum și susținerea
micilor producători locali și a proprietarilor de pensiuni care oferă
turiștilor hrană sănătoasă.