Din această lună, amatorii de bunătăți, ca la mama acasă, vor fi
răsfățați din plin. Comunitatea Slow Food Buzău le propune o serie de
tururi culinare prin cele mai frumoase regiuni ale Buzăului, de la
Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului și Valea Nișcovului, până la Dealul
Istrița și Dealu Mare.
De neratat va fi evenimentul déjà tradițional „Piața Artizanilor”,
organizat în zilele de 12 şi 13 octombrie, de Slow Food & Gourmet Hub
Buzău, în comuna Berca, la intrarea în Ţinutul Buzăului, pe drumul
spre Vulcanii Noroioşi. Piața Artizanilor, un concept inovator ce
aduce consumatorii mai aproape de fermierii și producătorii locali de
alimente din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, propune buzoienilor să
descopere, dar și să guste din delicioase produse locale.
Acestor evenimente li se vor adăuga altele, la fel de speciale menite
a răsfăța oricui papilele gustative. Pe 19 octombrie, buzoienii sunt
așteptați la Săhăteni, unde va avea loc o degustare de vinuri bio, dar
și la una dintre pensiunile din Berca, la un alt eveniment special:
„Simfonie la ceaune”. De asemenea, pe 2 noiembrie, amatorii de
bunătăți cu gust autentic sunt invitați, la Aluniș, la un Brunch de
Toamnă. Tot în luna noiembrie sunt programate degustări de produse
artizanale, dar și o vânătoare de trufe.