Se anunță încă un an dificil pentru fermierii buzoieni care au cultivat grâu. Potrivit specialiștilor producțiile sunt mici, iar calitatea recoltei lasă de dorit.
Primele calcule făcute după recoltatul grâului nu sunt optimiste. Producția medie la hectar a fost de 3.400 de kilograme. Reprezentanții Direcției Agricole Buzău spun că sunt mai multe cauze care au dus la calitatea proastă a grâului. În primul rând este vorba despre temperaturile mari din timpul verii și frigul de la început de primăvară, dar și de tehnologiile prost aplicate.
În schimb, agricultorii buzoieni, care au cultivat porumb și floarea soarelui, au mai mari speranțe în obținerea unor producții mulțumitoare. Potrivit specialiștilor, producția la porumb este între 3 și 6 tone la hectar, iar în unele zone, care au fost irigate, ajunge și la 8 tone la hectar. De asemenea, la floarea soarelui se estimează o producție de până la 2.500 kilograme la hectar.