Carnea de porc este ingredientul principal al meselor de Crăciun și
nu poate lipsi din meniul sărbătorilor. Pentru o savoare autentică a
bucatelor, mulți preferă animalele crescute în gospodării, crescute
cât mai natural.
Este și motivul pentru care internetul abundă de oferte ale
buzoienilor care au crescut porci în propria ogradă, iar acum își scot
marfa la vânzare. Animalele crescute în gospodării se vând în viu cu
prețuri între10-11 lei kilogramul și 17 lei kilogramul, în funcție de
calitatea cărnii, dar și de facilitățile oferite cumpărătorilor.
Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Buzău estimează că, în
acest an, în gospodăriile din județ au fost crescuți în jur de 50.000
de porci. Acestora li se adaugă alți aproape 64.000 de porci crescuți
în cele 20 de ferme de animale din județ.
Chiar dacă numărul porcilor crescuți în fermele buzoiene a scăzut
aproape la jumătate față de acum 5 ani, responsabilii DSV dau
asigurări că Buzăul are sufienți porci pentru consumul propriu, ba
chiar poate aproviziona și județele învecinate.

