S-a dat start cumpărăturilor de Paști, iar în fruntea listei se află
carnea de miel. Mulți buzoieni, care vor să cumpere carne direct de la
producători, s-au îndreptat către spațiile special amenajate de Piețe,
Târguri și Oboare, la intrare în Târgul Drăgaica, acolo unde 10
crescători de oi din județ oferă miei pe alese.
Dacă inițial un kilogram de carne se vindea cu 50 de lei, acum mielul
costă 40 de lei kilogramul. Totuși, clienții s-au mai rărit, semn că
nu le dă inima și nici buzunarul să-și risipească banii pe pofte.
Ca și în anii trecuți, unii buzoieni nici nu și-au propus să cumpere
carne de miel, pentru că nu acceptă gustul sau nu le permite bugetul.
Ei spun că, pe masa de Paște, vor avea tot friptură de pui sau de
porc, mai accesibile ca preț.
Anul trecut, în aceleași spații, carnea de miel s-a vândut cu prețuri
cuprinse între 40 și 45 de lei, în funcție de calitate.