Concurs de degustare, pentru alegerea celor mai gustoase roșii de Buzău!

de Stiri Buzau Media

Tomatele au fost, pentru al doilea an consecutiv, vedetele unui
concurs inedit de degustare, organizat la finalul săptămânii trecute
de Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău.

20 soiuri de tomate de forme și culori felurite, de la galben, roșu,
până la violet și portocaliu chihlimbar au fost expuse spre degustare
de către specialiștii stațiunii. Pentru a desemna cea mai gustoasă
tomată, participanții la eveniment au trebuit să încerce toate
tipurile expuse și să le departajeze prin note. Cei prezenți au notat
forma, culoarea, aroma și aciditatea, caracteristici care să-i ajute
cercetătorii să decidă care sunt cele mai savuroase soiuri.

Printre roșiile de Buzău care au atras atenția degustătorilor de
ocazie s-au regăsit tomatele tip ardei Kapia, Buzău 1.600 cunoscut
pentru gustul clasic, dar și cele tip cireașă, dulci, preferate de
copii, soiuri ce vor fi studiate atent și îmbunătățite pentru a ajunge
pe mesele românilor.

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău este
recunoscută pentru soiurile sale de tomate. Cercetătorii le oferă
legumicultorilor, pe lângă semințe pentru culturile lor, și sfaturi
despre cultivarea anumitor soiuri.