Containerele de la Drăgaică, destinate vânzării cărnii de miel, la dispoziția buzoienilor!

de Stiri Buzau Media

Nu mai este mult până la Paște, iar buzoienii încep goana după cumpărăturile de sărbători. În acest an, amatorii de bucate tradiționale, își vor putea cumpăra carne proaspătă de miel, din fața târgului Drăgaica, unde déjà au fost amplasate două containere de tip comercial, dotate la cele mai înalte standarde din domeniul siguranţei alimentare.

Potrivit reprezentanților societății Piețe, Târguri și Oboare, containerele sunt dotate cu spălătoare profesionale din inox cu 2 cuve, aer condiţionat, vestiare, toalete, boilere de apă caldă și pot găzdui 12 comercianți, care își pot vinde carnea de miel la geam. Ambele containere sunt déjà funcționale, fiind déjà conectate la utilități (apă, canalizare, energie electrică), iar în următoarele zile vor fi la dispoziția cumpărătorilor.

Societatea Pieţe, Târguri şi Oboare a decis să amplaseze cele două containere în fața târgului Drăgaica după ce Piața de Lactate, locul obișnuit de vânzare a cărnii de miel în perioada sărbătorilor, a fost mutată, iar spațiul rămas liber a fost închiriat unui producător. După Paște, în zilele de talcioc, containerele vor putea fi folosite de comercianții de produse lactate și din carne.

Montarea celor două containere în fața târgului Drăgaica a costat 18.000 de euro, banii fiind alocați din bugetul societății Piețe, Târguri și Oboare.