Amatorii de bunătăți, ca la mama acasă, vor fi răsfățați în această toamnă. Comunitatea Slow Food le propune o serie de tururi culinare prin cele mai frumoase regiuni ale Buzăului, de la Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului și Valea Nișcovului, până la Dealul Istrița și Dealu Mare.
Acestor evenimente li se vor adăuga altele, la fel de speciale menite a răsfăța oricui papilele gustative: degustări de produse artizanale, de vinuri bio, o vânătoare de trufe, Festivalul Cătinei, dar și festival alt le, Oktoberfest cu produse artizanale.
De neratat va fi și evenimentul déjà tradițional „Piața Artizanilor”, organizat în zilele de 12 şi 13 octombrie, de Slow Food & Gourmet Hub Buzău, în comuna Berca, la intrarea în Ţinutul Buzăului, pe drumul spre Vulcanii Noroioşi.
Tot în această toamnă, organizaţia Slow Food Buzău va promova judeţul la ediţia din acest an a celui mai mare târg de profil Terra Madre, care va avea loc la Torino, Italia, la sfârşitul lunii septembrie. Slow Food Buzău va fi reprezentată la acest eveniment printr-un stand la care vor putea fi regăsite produse tradiţionale precum babicul, zacusca de trufe şi berea artizanală.