Fwd: Gloria Buzău, egal și cu Corvinul!

de Stiri Buzau Media

Gloria Buzău nu a reușit să invingă, joi seară, Corvinul Hunedoara, și chiar a fost la un pas să sufere o înfrângere dureroară, în fața propriilor suporteri. Echipa din Crâng, a remizat, 2-2, la capătul unei partide în care a fost condusă cu 2-0 la pauză.

Deși buzoienii au început în forță meciul de pe arena din Crâng, cei care au înscris au fost oaspeții. Mai întâi a marcat căpitanul Alexandru Neacșa, în minutul 17, cu un șut de la 20 de metri. Corvinul și-a mărit diferența, în minutul 37, prin Marius Lupu, care a înscris cu un lob din 7-8 metri peste portarul Greab. La scurt timp, în minutul 38, Gloria a avut cea mai mare situație de gol a primei reprize după o gafă a lui Iacob, însă Chică-Roșă a trimis prea tare mingea pe lângă portar, a intrat în unghi și i-a fost imposibil să înscrie.

Buzoienii au forțat și în partea secundă a întâlnirii, dar au reușit să marcheze abia în minutul 62. Doi dintre jucătorii introduși la pauză au contribuit ca balonul să ajungă la Mihnea Rădulescu, care a marcat, cu un șut plasat, de la 16 metri. Deși se părea că partida se va îndrepta către o victorie a Corvinului, insistența Gloriei a dat roade în minutul 90, când Manolache a ratat respingerea cu capul, iar portarul Lefter l-a faultat în careu pe Rădulescu. Arbitrul a dictat penalty, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Cristian Dumitru. Deși au mai fost situații bune de gol și în prelungiri, tabela nu a mai fost modificată.

În urma acestui rezultat, Gloria Buzău, cu 42 de puncte, se menține pe locul 4, la două puncte peste FK Miercurea Ciuc, principala adversară în lupta pentru ocuparea celui de-al doilea loc direct promovabil. Echipa din Crâng va juca, din nou, pe teren propriu, duminică, cu Mioveni, un meci, de asemenea, extrem de important.