Muzeul Județean îi invită pe buzoieni la o fascinantă incursiune în neolitic, prin intermediul Colecției de arheologie, care adună artefacte vechi de 8.000 de ani.
Vizitatorii pot admira numeroase unelte și arme descoperite în cursul săpăturilor arheologice, de la piese de silex ori de os, până la cele din piatră sau cupru, obiecte care ilustrează modul de viață al omului neolitic.
În cadrul Colecției de arheologie a Muzeului Județean buzoienii pot descoperi și obiecte de ceramică: diverse tipuri de recipiente, linguri și polonicele, greutăți pentru războiul de țesut, obiecte de podoabă, pintadere ori statuetele.
De asemenea, vizitatorii pot admira și numeroase statuete feminine, obiecte care au avut o semnificație și o importanță aparte în viața comunităților din perioada neo-eneolitică, fiind conexe domeniului spiritual și religios.
Nu în ultimul rând, săpăligile de corn, lamele și așchiile de silex, utilizate ca inserții de seceră, dar și râșnițele de piatră vor stârni cu siguranță curiozitatea buzoienilor care vor ajunge la Muzeu.
Cei interesați să descopere mărturiile perioadei neolitice, această etapă impresionantă din trecutul umanității, sunt așteptați la Muzeul Județean, în fiecare zi, de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00.