Investiție record, cu bani europeni, pe Valea Slănicului!

de Stiri Buzau Media

O investiție importantă, cu bani eropeni, va fi demarată de Consiliul Județean Buzău, în zona de nord a județului. Este vorba despre reabilitarea a 30 de kilometri din drumul județean 203K, între comuna Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, comuna Lopătari.

Investiția, în valoare de aproape 100 de milioane de euro, va beneficia de o finanțare nerambursabilă de 80 de milioane de euro, o sumă record în ceea ce privește proiectele cu bani europeni implementate în județul Buzău. Proiectul tehnic a fost deja întocmit și se află în faza de licitație pentru atribuirea lucrărilor de construcție

Reprezentanții Agenţiei de Dezvoltare Regională „Sud-Est” consideră că, odată finalizată, investiția va avea un impact economic enorm pentru Valea Slănicului, dar și pentru județul Buzău. Ei precizează că, după finalizarea lucrărilor de modernizare, pe acest drum vor fi impuse noi restricții șoferilor, cei vizați fiind transportatorii de marfă. Astfel, Consiliul Județean Buzău va fi obligat să urmărească permanent traficul și să restricționeze tonajul.

Cei 30 de kilometri din drumul județean 203K, între comuna Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, traversează teritoriul mai multor comune din județul Buzău: Vintilă Vodă, Mânzălești, Lopatari, Bisoca și Sărulești. Pe acest tronson de șosea vor fi amenajate 11 poduri, 33 de stații pentru transport public, 11.000 de metri pătrați de trotuare, parapete de protecție, indicatoare, precum și marcaje rutiere.