Irigații la capacitate maximă, din cauza secetei!

de Stiri Buzau Media

Se irigă intens în județul Buzău, în ciuda ploilor din ultima vreme. O confirmă reprezentanții Agenției de Îmbunătățiri Funciare Buzău, care, încă din februarie, furnizează apă pentru irigarea a aproape 30.000 de hectare de culturi agricole. Din această suprafață, 28.000 de hectare reprezintă contracte multianuale, iar restul contracte sezoniere.

În condițiile în care precipitațiile din ultima lună nu au atenuat seceta severă, fermierii buzoieni au nevoie de apă pentru a-și uda culturile de porumb, grâu și chiar de rapiță, prima cultură ce urmează să fie recoltată în campania de primăvară. Reprezentanții Agenției de Îmbunătățiri Funciare Buzău spun că nevoia de apă este foarte mare, în tot județul, iar sistemul actual de irigații nu face față tuturor cererilor agricultorilor.

Ei mai spun că suprafața irigată din județul Buzău va crește și mai mult în viitor, având în vedere că, în acest an, va începe reabilitarea Canalului Est. Odată cu finalizarea lucrărilor la acest canal, în județ vor mai putea fi udate încă aproape 10.000 de hectare de teren agricol.