Lucian Romașcanu, candidatul PSD pentru șefia Consiliului Județean Buzău!

de Stiri Buzau Media

Petre Emanoil Neagu a confirmat că nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Buzău.

În locul său, Partidul Social Democrat va trimite în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pe senatorul Lucian Romașcanu, liderul PSD Buzău. Romașcanu a precizat că a fost propus pentru această funcție de către forul de conducere al organizaţiei judeţene a social democraţilor, urmând a fi validat, astăzi, și de către Consiliul Politic Naţional al PSD.

Senatorul Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii, este purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat şi liderul organizației județene a PSD Buzău.

Deși nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 9 iunie, actualul preşedinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat că vizează o altă funcție de demnitate publică. El nu a dezvăluit, însă, care ar fi funcția de care ar fi interesat. Anumite surse din presă susțin că Neagu ar viza un post în diplomație, cel mai probabil pe cel de consul al României în regiunea La Rioja din Spania, în contextul în care Consiliul Județean Buzău are  deja semnat un acord de colaborare cu regiunea autonomă spaniolă încare trăiesc foarte mulți români.

Nu este, însă, exclus ca Petre Emanoil Neagu să candideze pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din toamnă, având în vedere postul rămas disponibil pe listele PSD după nominalizarea lui Lucian Romașcanu la șefia Consiliului Județean.